Gondolkoztál már azon, hogyan tudnád leegyszerűsíteni az Instagram használatát, párhuzamosan azzal, hogy kihozod belőle a legtöbbet ?
Hogyan tudnál szép tartalmat készíteni profi felszerelés nélkül?

Ezek a kérdések nekünk is eszünkbe jutottak, mert mi sem vagyunk profi grafikusok és szeretnénk egységes, szép tartalmat készíteni, amely megragadja a közönségünk figyelmét és cserébe bekövetik a proflunkat.

Ebben a cikkben felsorolok neked 5 olyan ingyenes eszközt, melyek segítenek neked abban, hogy egy profi Instagram oldal boldog tulajdonosa lehess.

 

1. CANVA

Az Instagram a vizualitásról szól, szóval elengedhetetlen a minőségi tartalom. Szerencsére nem kell az Instagram kedvéért elvégeznünk egy designer tanfolyamot, mert vannak olyan nagyszerű eszközök mint a CANVA.

A CANVA-t használhatod Desktop-on és Mobil applikációként is egyaránt.

CANVA desktopra: KATTINTS IDE A HASZNÁLATÁHOZ

CANVA mobil applikáció:
Android: KATTINTS IDE A LETÖLTÉSHEZ
iOS: KATTINTS IDE A LETÖLTÉSHEZ

 

A CANVA az egyik legjobb ingyenes képszerkesztő. Instagram bejegyzéseket és sztorikat is elő tudsz vele készíteni. Választhatsz egy csomó profi sablonból, melyek előre elvannak készítve és neked már csak a tartalomra és a személyre szabásra kell fókuszálnod. Így gyorsan, egyedi tartalmat tudsz előállítani.

 

2. LAYOUT

Amennyiben egy összeállítást szeretnél posztolni Instagram-ra (több fotó egy képen) például egy előtte utána fotót, vagy egy fotó összeállítást, akkor a LAYOUT nevű applikáció segít neked ebben.

LAYOUT mobil applikáció:
Android: KATTINTS IDE A LETÖLTÉSHEZ
iOS: KATTINTS IDE A LETÖLTÉSHEZ

 

Használata nagyon egyszerű, amint letöltötted a telefonodra, beléptél, utána egyből ki is tudod választani azokat a képeket, melyeket össze szeretnél illeszteni eggyé. A LAYOUT felkínál elrendezési terveket, ezeket te is tudod módosítani.

 

3. HOOTSUITE

A HOOTSUITE egy social media management platform, időzíteni tudod a posztjaidat, és egyszerre több social media platformon is megtudod osztani őket (Instagram, Facebook, Linkedin)

Így előre tudsz dolgozni és nem kell minden egyes nap foglalkoznod a posztolással.
Havi 30 előre időzített posztig ingyenes, de ez a mennyiség akár le is fedheti az igényeid ha napi egyszer posztolsz.

Itt tudod elérni: https://hootsuite.com/

 

Több hasonló oldal is létezik, de ez az egyik legjobb. Ha üzleti szinten foglalkozol az Instagrammal, sok időt meg tud spórolni neked.

 

4. LINKTREE

Az Instagram csak egy kattintható linket engedélyez használni a profilodon belül. Viszont jó lenne több irányba terelni az onnan érkező forgalmat anélkül, hogy folyton változtatni kéne a linkünket a BIO-ban.

Erre nyújt megoldást a LINKTREE. Regisztráció után a Linktree-től kapott linkkel és felülettel, több irányba is terelheted az érdeklődőket pl.: Blog bejegyzésre, főoldaladra, sales page-edre stb…

Itt tudod elérni: https://linktr.ee/

 

Példa képp tekintsd meg Brian Tracy oldalát, hogyan használja ezt az eszközt.

 

5. INSTAGRAM INSIGHTS

Az Instagram Insights akkor érhető el számodra, ha a profilod business profillá van alakítva.
Ha ezt nem tudod, hogyan tedd akkor kattints IDE. Ebből a cikkből megtudod.

Ez az Instagrammon belül érhető el, itt pontosan látod, hogyan teljesítenek a posztjaid, sztoriaid és leszűrhetsz egy visszajelzést a követőidről.

Kik ők (nem, életkor), hova valósiak, mikor aktívak stb…

A kimutatott információk nagyon jól rávilágítanak arra, hogy a te esetedben mi működik jól és hol kéne még fejleszteni az Instagram marketingeden.

 

 

Szóval minden elemzést megkapsz arról, hogy hogyan viselkedik a követőtáborod. Mire, hogy reagálnak, mikor aktívak, mikor tudod őket elérni.

Ezek mind mind nagyon hasznos infók számodra ahhoz, hogy eladd nekik a szolgáltatásod, terméked és növeld a bevételed.

 

Az Instagrammon való növekedés egy nagy kihívás, de a megfelelő eszközökkel sokkal könnyebb dolgunk van. Minél jobb a tartalom, minél jobban ismered a követőidet, annál nagyobb lesz az elköteleződés a profilod felé, melyet Like-ok és kommentek formájában tapasztalhatsz majd.

Mi a te kedvenc Instagram eszközöd? Ha gondolod nyugodtan kommenteld be alább, kíváncsiak vagyunk a tapasztalataidra.